vrijdag 27 oktober 2017

Ultra licht dropshot vissen.



De afgelopen weken ben ik geregeld aan de waterkant geweest met The Edge om op baars te vissen met de dropshot montage. En dan niet op de gebruikelijke wijze met dyneema en fluocarbon maar met een lijn van nylon. Omdat er op geringe afstand wordt gevist is de aanbeet prima te voelen.

De visplekken bevinden zich onder bruggen. Op de plekken met palen en voldoende schaduw voelt de baars zich thuis. En als je dan geluk hebt vind je een plek met een school baarzen waardoor iedere worp raak is en er een baars wordt gevangen.

De tactiek is verder simpel. De montage wordt onder de brug gegooid en zinkt tot op de bodem. Daarna met geringe snelheid binnen draaien waarbij geregeld even gestopt wordt. Kleine tikjes met de hengeltop geven een mooie actie aan het kunstaasje. Bij deze visserij sta ik op de brug waar ik onder vis.

Aanbeten manifesteren zich door een weerstand tijdens het binnenvissen. Een baars heeft het aas genomen maar zwemt er niet mee weg. Altijd even de haak zetten in dit geval. Vaak springt de hengel dan wel in een boog. Een harde tik op de top duidt ook op een aanbeet.

Naast baars is op deze manier ook snoek te vangen. Helaas gaan een dunne nylon lijn en de scherpe tanden van een snoek niet goed samen. Ook snoekbaars laat zich geregeld foppen.


Het hengeltje, een opklapbaar schepnet en een visvest met klein materiaal en kunstaas liggen vaak achter in de auto zodat nog snel een uurtje gevist kan worden.

2 opmerkingen: