donderdag 5 oktober 2017

Bart Bakker Specimenrods Retrofibre

Onlangs ben ik 50 jaar geworden. Om dat te vieren heb ik mij wat moois gekocht. De Retrofibre glashengel van Bart Bakkers specimenrods. Dit is wat Bart er zelf over te melden heeft:


Retrofibre

…eindeloos buigen

Glasvezel zoals glasvezel is bedoeld… eindeloos buigen. De Retrofibre is een hengel gemaakt van 100% glasvezel, dikwandig, sterk en uitzonderlijk vergevingsgezind. Door de juiste verhouding tussen wanddikte en tapering is een verrassend krachtige opbouw bereikt waarbij het zachte karakter -zo kenmerkend voor glasvezel – bewaard is gebleven. Hoewel carbon als materiaal superieur is voor de meeste hengels, heeft het nooit de specifieke eigenschappen van glasvezel kunnen evenaren. Met het toevoegen van deze glashengel hebben we een flinke dosis flexibiliteit toegevoegd aan het assortiment.

Wanneer u die postmoderne romanticus, die purist of gewoon een ouderwetse genieter bent dan is de Retrofibre een karper hengel die bij u past. U krijgt een klassiek sensationele actie en over het gebrek aan massa om de haak te zetten hoeft u zich in ieder geval niet meer druk te maken.

Het bijzondere aan deze kleine serie glashengels is de lengte in combinatie met de geringe diameter. Vroeger waren hengels die langer dan 11ft waren of qua diameter erg dik of ze werden uitermate traag. Met behulp van de hedendaagse CAD technologie en moderne resins (lijmen) is het tegenwoordig mogelijk 12ft blanks te maken zonder tegen deze nadelen aan te lopen.

De Retrofibre is de nieuwste ontwikkeling in het atelier van BB SpecimenRods. Speciaal ontwikkeld en gebouwd voor het jubileumjaar. Een moderne glashengel met een unieke uitstraling. De hengels zijn in gelimiteerde oplage beschikbaar in de kleuren groen en bruin. Er is een lichte uitvoering voor 8-10lbs lijnen en een zwaardere uitvoering voor 10-12lbs lijnen. Beide modellen hebben een lengte van 12 ft.. Voor de puristen die de beleving van toen willen combineren met het comfort van nu. De eerste reacties zijn erg positief


Mijn hengel is de 8-10 Lbs uitvoering in de groene kleur. De afwerking is weer subliem zoals je van Bart verwachten kan. De hengel heeft nikkel titanium SIC oogjes en eerste klas kurk. De lengte is 360 cm. In vergelijking met mijn andere holglas penhengel is de retrofibre lekker snel.

De eerste keer vissen met de retrofibre levert direct een mooie karper op. Wordt nog wel vervolgd.

9 opmerkingen:

  1. Prachtige hengel Robert, mooi lang kurken handvat ook. Altijd bijzonder om met mooi en authentiek materiaal te vissen, voegt veel toe aan de beleving. Mooi aandenken aan je 50e verjaardag, nog een heel vissersleven voor je hoop ik en veel mooie momenten met je nieuwe hengel. Groet, Martin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst KJ en alsnog met je verjaardag, 50 jaar is een beetje een mijlpaal! Glasvezel is en blijft toch wel een beetje tijdloos vind ik en gelukkig zijn er nog hengelbouwers die ze maken en verkopen.
    Veel plezier er mee en geniet er van!
    Groet, Lolle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Glasvezel is indertijd tijdloos. Welke hengelbouwer ze dan ook maakt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie hengel, gefeliciteerd! Zowel met de hengel als met je nieuwe leeftijd ;-)

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd, Klaasjan..!! Dat lijkt me een prachtige stok om karpers mee te drillen, Klaasjan..!! We moeten hem maar eens vergelijken met mijn Ton Temming Specimen (glas, 12' en 1,5 lbs, eveneens een slowtaper). Zoals je weet werd daar een monster graskarper mee gedrild..!! Groet, Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog een late Felicitatie van mij. Maar wat een juweel van een hengel.

    Groet, Robert Remijnse

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Alsnog van harte Klaasjan, zowel met je 50e alsook de keuze voor een prachtige hengel.
    Ziet er schitterend uit! Veel visplezier hiermee, maar dat gaat zeker lukken.
    Groet,
    Ben Kooi

    BeantwoordenVerwijderen