maandag 28 augustus 2017

Dagje stad en ommelanden.


Afgelopen zondag werd de return gevist van de boerenkarper dag in Noord Holland. Peter, Andre, Olav, Jelle en ik hadden er allemaal zin in. En het weer zou ook nog eens meewerken zoals later bleek.

Om zes uur was het verzamelen op de eerste stek. 5 volwassen kerels met een emmertje voer langs het water struinend op zoek naar geschikte plekjes om een handje lekkers in het water te gooien. Zo had een ieder 2 tot 4 plekjes gemaakt die één voor één afgevist zouden worden. Het water is bekend met een goed bestand aan karpers tussen de 55-70 cm die vooral in de vroege ochtend goed te vangen zijn. Behalve vandaag. Ieder vangt wel een visje. Lappen van brasems en een hand grote voorn. Ook werden twee karper ukkies gevangen met nog een fraai exemplaar voor Jelle. Helaas bracht het water niet wat we er van gehoopt en verwacht hadden.


Dan in de auto om een half uurtje verderop bij water nummer 2 uit te komen. Hier is het de bedoeling om drijvend de nodige vissen te vangen. Ook worden er plekjes gemaakt voor het vissen met de pen. De nodige hondenbrokken gaan te water en niet veel later melden de eerste karpers zich. Na verloop van tijd kan er gevist worden wat al snel een knappe karper oplevert.
En dan verwacht je dat de karpers wel los zullen gaan maar helaas, niks is minder waar. De vissen blijven de losse brokjes wel nemen maar alles waar een lijn bij in de buurt ligt wordt gemeden. Ook de voerplekjes leveren wel vis op, maar geen karpers. Het lijkt meer op een brasemdag dan op een karperdag.

Na tien minuten in de auto bereiken we water nummer drie. Wat omgeving betreft het mooiste water. De mannen pakken weer hun penhengel en emmertje voer. Ik pak het anders aan en ga freelinen met een stuk aardappel. Het levert me een harde aanbeet op maar geen vis. Wel worden er hier nog twee mooie karpers gevangen

De visdag wordt afgesloten op een visrijk water met giebels en kleine karpers in overvloed om zo ieder nog de kans te geven een karper te vangen als dat nog niet was gebeurd.

Als afsluiting gaan we bij Jelle thuis eten waar een gevulde tafel met taco's en wraps op ons staat te wachten nadat we een ijskoud alcoholvrij pilsje achterover hebben geslagen. Het leven is zo slecht nog niet.

Het was ondanks de tegenvallende vangst een geslaagde dag in goed gezelschap. Mannen bedankt met een speciaal dankwoord aan Marijke voor de lekkere maaltijd.

2 opmerkingen:

  1. Leuke dag hebben jullie er van gemaakt! Samen vissen is nòg leuker dan alleen vangen, toch?

    Robert

    BeantwoordenVerwijderen