vrijdag 17 februari 2012

De visserij met CJW the Edge.

Geen visserij om het roofvissen mee te beginnen zou ik ten eerste willen zeggen. Dan is een tiengrammer of lichte plughengel veel beter geschikt. Met een dergelijke stok kun je van groter kunstaas en van zwaardere lijnen gebruik maken waardoor de kans op het verspelen van vis of materiaal een stuk kleiner wordt. Ook kun je het ultralichte vissen slechts onder beperkte omstandigheden toepassen waardoor deze visserij alleen als een soort van aanvulling moet worden gezien.





Maar heb je eenmaal de nodige ervaring in het kunstaasvissen opgedaan dan is het ultralicht vissen een nieuwe uitdaging. Geen visserij op grote vissen maar wel op grote avonturen.

Binnen het programma van CJW kan ik je dan zeker de mosquito 0LV aanbevelen. Een heerlijke ultralichte spinhengel die moeiteloos werpt maar ook zijn mannetje staat in de dril van een 80-90 cm snoek.

Door het winnen van de prijsvraag van CJW werd er toch een nog lichtere hengel gekocht. Dat had ik anders niet gedaan omdat met de 0LV ook kunstaas geschikt voor de Edge kan worden gevist. Een stompe spinner met bladmaat 10 mm is nog net te voelen. Echt super. Maar de Edge is dus voor dit werk gemaakt zoals in het vorige bericht werd geschreven.



Wat wil ik ermee doen en wanneer wordt deze hengel ingezet. Omdat met slechts klein kunstaas kan worden gevist zul je automatisch ook de kleine rovers zoals baars het meeste vangen. Niet dat andere rovers vies zijn van klein kunstaas maar de kans op het vangen van kleine baars wordt veel groter. Ik maak echter wel kans op grote voorn en windes die ook niet vies zijn van een dergelijk hapje en dat is een heel groot pluspunt. Daarnaast kan in licht stromend water gericht op winde worden gevist met de kleine spinners. Ik heb stekken op het oog. Ook de verschillende forellenputjes in de buurt kunnen voor de nodige sport gaan zorgen. Daarnaast is op plassen en kanalen met een goed bestand aan baars verticaal en met de dropshot ook het nodige plezier te beleven. Maar de visserij zal hoofdzakelijk in de polder plaatsvinden waar naast het kunstaas ook nog wat vlokdobbers in de tas mee zullen gaan.

Blijkt in de praktijk dat er hoofdzakelijk baars kleiner dan 15 cm in de polders wordt gevangen met deze methode dan wordt de hengel weer verkocht. Ook als geregeld een grote vis wordt gelost door lijnbreuk of wanneer het drillen te lang gaat duren wordt de hengel ook verkocht. Voor het laatste ben ik echter niet bang. De driltijden bij het ultralichte vissen met gebalanceerd materiaal zijn niet veel langer dan met zwaarder materiaal. Je moet het gedaan hebben om het te geloven.

Ik hou jullie natuurlijk via mijn blog op de hoogte van de verrichtingen met de Edge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten