zaterdag 17 juli 2010

Weer op snoekbaars.

De komende tijd weer eens een keer op de snoekbaars proberen. Alvast het plaatje op de blogtitel aangepast. Dat kan dan zowel vanuit de boot, bellyboot of vanaf de kant gebeuren.
De afgelopen week is het niet gelukt om met honden of kattenbrokken op de karper te vissen. De spullen staan klaar maar hevig onweer gooide roet in het eten.
Ik heb een tip gekregen over een water met een goed bestand aan graskarper waar ik ook nog eens graag een poging op onderneem de komende weken.
In de losse uurtjes zal nog wel eens ultralicht gevist worden op roofvis op ondiep water of met de vlokhengel of voorn.

Keuze genoeg dus met hopenlijk binnenkort weer een vangstverslag.

vrijdag 16 juli 2010

Triest.

Sinds lange tijd weer eens de tijd kunnen vinden om met de hengel op pad te gaan. Twee hengels eigenlijk omdat naast de ultralichte spinhengel ook een hele lichte vlokhengel werd meegenomen voorzien van vlokdobberlijn. Met de hoge temperatuur van de laatste weken waren er geregeld groepjes voorns in het oppervlakte te zien als ik met de kinderen aan het fietsen was.
Door de zoveelste stevige onweersbui de afgelopen nacht is het echter danig afgekoeld en er staat ook nog eens een pittig windje waardoor ik de visserij op voorn al snel uit het hoofd kan zetten. Er wordt dus alleen met kunstaas gevist waarbij de nieuwste spinners van Alex eens lekker veel zwemtijd krijgen. De nodige baarsjes worden gevangen maar er is niet echt een vis bij die er op een positieve manier bovenuit steekt. Van snoek geen last gehad.
En dat is niet helemaal waar. Op een gegeven moment kom ik namelijk een snoek tegen boven de meter die al dagen geleden het loodje heeft gelegd. Hoe die hier komt is mij een raadsel hoewel ik natuurlijk wel een idee heb maar niets kan bewijzen. Triest. Ik had hem graag gevangen en weer teruggezet.

maandag 12 juli 2010

Kado van Jerry, handmade floats.

Vanmorgen werd ik blij verrast met een kado van Jerry, ook een lid van Flitsendnylon.nl Hij had een aantal handgemaakte dobbers van Andy Bachelor voor mij bij zich. Ontzettend mooi afgewerkt en een lust voor het oog.









Nogmaals hartelijk bedankt Jerry. Ook de dobbers van Drennan komen zeker van pas.

vrijdag 9 juli 2010

140, 128 en 98 cm.

3 kneiters in het water.

Het vissen staat op een laag pitje door andere activiteiten en de hoge temperaturen. Voor het oppervlakte vissen op karper staan de spulletjes klaar als de mogelijkheid zich voordoet op de late avond. Die mogelijkheid komt volgende week.